Διαψεύδει τα περί υπαγωγής του “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ ο Π. Σταμπουλίδης – Για αναδίπλωση κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει σήμερα, μία ημέρα μετά την έκτακτη σύσκεψη των τοπικών φορέων για την αξιοποίηση της έκτασης – «φιλέτου» του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, τα περί υπαγωγής της στο ΤΑΙΠΕΔ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με δηλώσεις του στο Ράδιο – Κρήτη διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση το ακίνητο δεν περνά στο ΤΑΠΙΠΕΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν το ζήτησε κανείς».
Όπως ανέφερε: “Καμία παραχώρηση δεν έχει γίνει στο ΤΑΙΠΕΔ. Εγώ από το βήμα της ΔΕΘ μίλησα για τον ρόλο του Ταμείου και είπα ότι δημιουργήσαμε έναν νέο οργανισμό που συνδράμει ως φορέας ωρίμανσης είτε για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είτε για το κράτος. Και τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί με το αεροδρόμιο Ηρακλείου, εκεί θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Αυτό είπα και όχι ότι έγινε παραχώρηση του ακινήτου του αεροδρομίου”. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι εάν το ΤΑΙΠΕΔ κληθεί να συνεισφέρει, θα το κάνει με τη σχετική μελέτη σκοπιμότητας και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Για αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κάνουν λόγο οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, , Χάρης Μαμουλάκης και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο κ. Σταμπουλίδης επιχείρησε να κάνει το μαύρο – άσπρο, αναφορικά με την εμπλοκή του Ταμείου. «Αφού παραδέχτηκε ότι όντως έκανε αναφορά, από τη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και τις διαδικασίες της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου, προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι ήταν ένα απλό «παράδειγμα» έργου. Δεν πείθει κανέναν» επισημαίνουν.

Προσθέτουν ακόμη: «Κατανοούμε την ανάγκη της Κυβέρνησης της ΝΔ να αναδιπλωθεί έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων, θα πρέπει όμως και οι κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία απόφαση που θα αφορά την επόμενη μέρα για την έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Ούτε καν ως «παράδειγμα». Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη παλαιοκομματικές τακτικές «λαγών» και «μέτρησης αντιδράσεων», ας λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και ας καταλάβουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το «Νίκος Καζαντζάκης» το Ελληνικό της Κρήτης».

Υπενθυμίζεται ότι την αναφορά του κ. Σταμπουλίδη στην έκταση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» είχαν αναδείξει με κοινή ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, των τοπικών βουλευτών και των δημοτικών παρατάξεων, όπου αποφασίστηκαν τα πρώτα βήματα αντίδρασης στην διαφαινόμενη μέχρι χθες και διαψευδόμενη σήμερα ένταξη της μελλοντικής αξιοποίησης της έκτασης του «Ν. Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος