Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο, οργανώνουν τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», ζητώντας να μην μείνει κανένας εκπαιδευτικών εκτός των πινάκων, λόγω της μη καταβολής του παράβολου των τριών ευρώ.«Το σύστημα- αναφέρουν οι Σύλλογοι- αποκλείει τους συναδέλφους από τη διαδικασία προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών λόγω τεχνικών προβλημάτων, δυσλειτουργιών του συστήματος και ασαφειών, που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 €, που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου. Αιτήσεις υποβλήθηκαν κανονικά και επιτυχώς, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας και χωρίς να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμής του παράβολου».
Οι Σύλλογοι κάνουν λόγο για κοινωνικό ζήτημα, καθώς 10.000 εκπαιδευτικοί αποκλείονται από τη δυνατότητα εργασίας για 3 χρόνια, και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Στην ανακοίνωσή τους ζητούν, την άμεση εξέταση των ενστάσεων που αφορούν απορριπτέους για μη καταβολή παραβόλου, ώστε να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και να έχουν δικαίωμα σε μόνιμο διορισμό με βάση τα προσόντα τους κι όχι με βάση μια τυπική προϋπόθεση και ένα διοικητικό έσοδο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος