«Διάλεξη Ν. Κυλάφης» για την αστροφυσική

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ θέσπισε φέτος τη «Διάλεξη Νίκος Κυλάφης», σε αναγνώριση της εξέχουσας 35ετούς επιστημονικής και διοικητικής συνεισφοράς του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενου Μέλους ΔΕΠ του ΙΤΕ,  Νικόλαου Κυλάφη.

Οι ακατάπαυστες προσπάθειες του κ. Κυλάφη για τη διαφύλαξη και ανάπτυξη της αριστείας στην Αστροφυσική στο ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έδρασαν καταλυτικά για τις επιτυχίες της ομάδας Αστροφυσικής, επιστέγασμα των οποίων ήταν η δημιουργία του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ, το 2018.

Ο τίτλος του τιμώμενου Ομιλητή «Διάλεξης Ν. Κυλάφης» θα απονέμεται ετησίως σε ένα επιστήμονα, θεωρητικό αστροφυσικό με εξέχουσα συνεισφορά στο πεδίο αυτό, που θα επισκέπτεται το ΙΤΕ για μερικές ημέρες δίνοντας, μεταξύ άλλων, μια επιστημονική ομιλία από κοινού με το Τμήμα Φυσικής, κατά την οποία θα πραγματοποιείται η απονομή του προαναφερθέντος τίτλου, από το διευθυντή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής.

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής φιλοδοξεί ο θεσμός της «Διάλεξης Ν. Κυλάφης» να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία μιας παράδοσης επισκέψεων διακεκριμένων Αστροφυσικών, οι οποίοι θα εμπνέουν με την παρουσία τους τις νεότερες γενιές που εκπαιδεύονται στο ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και θα επικοινωνούν στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα της Κρήτης τα τελευταία επιτεύγματα στον ταχύτατα εξελισσόμενο τομέα της Θεωρητικής Αστροφυσικής.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» του ΙΤΕ, με τιμώμενο τον καθηγητή, Rashid Sunyaev, Ομότιμο Διευθυντή του Ινστιτούτου Max Planck της Γερμανίας για την Αστροφυσική, ο οποίος θα δώσει διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, στην αγγλική γλώσσα, με θέμα: «Ανακαλύπτοντας θερμό πλάσμα σε μακρινά σμήνη γαλαξιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος