Χωρίς προβλήματα αλλά με προσοχή η κυκλοφορία στην Κρήτη – Άρχισαν οι έλεγχοι για ζημιές στα ελαιόδεντρα

Στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Οροπεδίου Λασιθίου, από την τοπική κοινότητα Ζενίων, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εντοπίζεται το τελευταίο σοβαρό οδικό πρόβλημα που άφησε στην Κρήτη, η σφοδρή κακοκαιρία.
Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, επισημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε περιοχές του νησιού όπου καταγράφηκαν προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες.
Οι οδηγοί, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, υποχρεούνται να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματά τους, αντιολισθητικές αλυσίδες, στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει χιόνι ή πάγος.

Παραμένει η ετοιμότητα

Πάντως, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών παραμένει σε ετοιμότητα, καθώς νέο βαρομετρικό φέρνει το Σαββατοκύριακο έντονες βροχοπτώσεις στο νησί. Εκφράζεται φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Ζημιές στις καλλιέργειες
Χωρίς προβλήματα αλλά με προσοχή η κυκλοφορία στην Κρήτη – Άρχισαν οι έλεγχοι για ζημιές στα ελαιόδεντρα
Σημαντικές είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς, οι ζημιές που υπέστησαν από τις χιονοπτώσεις, κυρίως οι ελαιοκαλλιέργειες στο νησί. Αφορούν στις περιπτώσεις που δεν μαζεύτηκε ο ελαιόκαρπος από τα δέντρα, καθώς λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, επηρεάζεται τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα της παραγωγής.
Ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει επιτόπιους ελέγχους για την εξατομίκευση των ζημιών στους δήμους Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει αυτοψία και σε άλλους δήμους του νησιού όπου καταγράφονται ανάλογα προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος