Χ. Θεοχάρης: «Δίνουμε μάχη να πείσουμε ότι η Κρήτη και η Ελλάδα είναι ασφαλείς προορισμοί»

Ο Τουρισμός είναι ο γιατρός της Οικονομίας“, αυτή η φράση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη δίνει το στίγμα για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για την στήριξη του κατεξοχήν πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας. Ειπώθηκε από τον Υπ. Τουρισμού στην διάρκεια της συζήτησης που είχε σήμερα Πέμπτη, με τον Περιφερειαρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο κ Θεοχάρης επισκέπτεται την Κρήτη σε μια στιγμή ακριβώς που οι ενδείξεις μιλούν για την κορύφωση μιας πολύ καλής τουριστικής περιόδου, παρά τις δυσκολίες, για το νησί, με την απειλή ωστόσο της πανδημίας να επικρέμεται και να θέτει σε κίνδυνο τον όποιον σχεδιασμό από το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και από τους παράγοντες του Τουρισμού.

Ο Υπουργός ζήτησε σύντονες προσπάθειες από την Περιφέρεια στο ζήτημα του ελέγχου των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά, είπε, πως “εβδομάδα με την εβδομάδα δίνουμε μάχες για να πείθουμε πως η Κρήτη ειδικά, αλλά και η Ελλάδα συνολικά παραμένουν ασφαλείς προορισμοί και αυτή η εικόνα δεν πρέπει να αλλάξει“. Συμπλήρωσε δε πως η Ελλάδα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι ο τελευταίος τουριστικός προορισμός ο οποίος θα κλείσει για τους Ευρωπαίους τουρίστες, πράγμα που έχει ήδη συμβεί στην Μάλτα, στην Κύπρο, στην Τουρκία και σε περιοχές της νότιας Ισπανίας.

Γιώργος Παπαδάκης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ