Αύξηση στα κρούσματα και το ιικό φορτίο της Κρήτης

Ξεπέρασαν μετά από καιρό, τις 100, οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν 119 κρούσματα στο νησί, από τα οποία τα 53 ήταν στο Ηράκλειο, από 26 είχαν τα Χανιά και το Ρέθυμνο και 16 το Λασίθι.

Aυξητικές τάσεις εμφανίζει το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του νησιού. Η μεγαλύτερη αύξηση, την εβδομάδα από 18 έως 24 Οκτωβρίου καταγράφεται στον Άγιο Νικόλαο με 274%, ακολουθούν τα Χανιά με 200%, το Ρέθυμνο με 118% και η πόλη του Ηρακλείου με 109%. Πάντως σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η αύξηση του ιικού φορτίου στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης έρχεται μετά την μείωση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα και κινείται σε μέτρια επίπεδα.

Σταθερός ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία

Ίδιος παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών λόγω κορονοϊού, στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Πενήντα δύο άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού, ενώ μειώθηκε κατά 2 ο αριθμός των διασωληνωμένων. Στις κλινικές covid βρίσκονται 39 άτομα και στις ΜΕΘ 13 από τα οποία τα 8 είναι διασωληνωμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος