Αυστηρά μέτρα από την αστυνομία για τις μετακινήσεις

Αυστηρά θα είναι το επόμενο τριήμερο τα μέτρα της αστυνομίας στις πόλεις της Κρήτης, στα χωριά, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στο ΒΟΑΚ, για την αποτροπή αδικαιολόγητων μετακινήσεων.

Όσοι μετακινούνται πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα, όπου θα υπάρχει απολύτως πειστική αιτιολογία για τη μετακίνησή τους, είτε εντός του Νομού που διαμένουν είτε εκτός αυτού.

Σε διαφορετική περίπτωση ο πέλεκυς θα είναι βαρύς, και ειδικά για όσους κινηθούν εκτός Νομού μόνιμης διαμονής το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρονται σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα, αν και υπήρχαν έγγραφα. Μια από αυτές είναι ο νεαρός που βγήκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα με το αιτιολογικό της ατομικής σωματικής άσκησης, και ο άλλος που ισχυρίστηκε επίσκεψη στο γιατρό τα… μεσάνυχτα. Επισημαίνουν με αυτό τον τρόπο πως πρέπει να υπάρχει λογική, ακόμη και εάν κάποιος ή κάποια έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Όσοι εργαζόμενοι χρειαστεί να μετακινηθούν αυτές τις ημέρες εκτός Νομού θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με έγγραφο τύπου Α, βεβαίωση δηλαδή εργοδότη, αλλά και με έγγραφο τύπου Β ή κάποιο ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται επ’ ακριβώς σε ποιο μέρος μεταβαίνει, για ποιο συγκεκριμένο λόγο και τις ώρες μετακίνησης.

Ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της ενδοχώρας, με συνεχείς περιπολίες και μπλόκα ελέγχου. Επίσης θα δοθεί μεγάλο βάρος σε τυχόν μεγάλες παρέες που θα μαζευτούν σε αυλές, όπου κατ’ αρχήν θα γίνονται συστάσεις και μετά θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος