Αύγουστος με μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία της Κρήτης – Οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες

“Αλώβητη” τουριστικά από το πρόσφατο “κοκκίνισμα” στον επιδημιολογικό χάρτη παραμένει η Κρήτη, η οποία παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για τις διακοπές τους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών δεν επηρέασε τις κρατήσεις και στα ξενοδοχεία του νησιού παρατηρούνται μεγάλες πληρότητες, που φτάνουν και ξεπερνούν το 80%. Μόνες εξαιρέσεις είναι τα Μάλια, όπου οι πληρότητες είναι χαμηλότερες, λόγω των δυσκολιών που έχουν παρατηρηθεί στις μετακινήσεις των Βρετανών, και τα Χανιά, όπου οι αφίξεις τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με το 2019.

Στο ξεκίνημα του Αυγούστου, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου φτάνουν καθημερινά 14.000 – 15.000 τουρίστες, αριθμός που τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται στις 25.000, όπως συνέβη χθες, Κυριακή 1η Αυγούστου.

Πολύ καλές είναι οι προοπτικές και για την συνέχεια, με την προϋπόθεση ότι η πορεία της πανδημίας δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Κρήτης είναι σε καλά επίπεδα και για τους πρώτους δύο μήνες του φθινοπώρου, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τουριστικά γραφεία, ώστε να συνεχιστεί η ροή τουριστών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, στα λόγια έχει μείνει ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, καθώς, παρά την ετοιμότητα των κινητών μονάδων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος