Αρνητικά τα τεστ για κορονοϊό στο ΠΑΓΝΗ

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σε 28 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, που είχαν έρθει σε επαφή με τον 88χρονο που βρέθηκε θετικός το νέο κορονοϊό και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο ηλικιωμένος πριν μία εβδομάδα νοσηλευόταν στο τμήμα βηματοδότη του αιμοδυναμικού τομέα του ΠΑΓΝΗ, γι’ αυτό ελέγχθηκε όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του. Επίσης ενημερώθηκαν και οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, αλλά μέχρι στιγμής κανείς εκ των τριών δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Απομένουν ακόμη τα αποτελέσματα των 25 τεστ που έχουν σταλεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται ο 88χρονος.

Ανακοίνωση του Σωματείου

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει: «Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων, για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και για πιο εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους.
Διεκδικούμε:

  • Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός μοριακός έλεγχος για κορονοϊό, όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία, και όχι μόνο αυτών που πρόκειται να χειρουργηθούν, ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι ασθενείς.
  • Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2, καταγραφή και αναγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και τον ασφαλιστικό φορέα της επαγγελματικής ασθένειας από τον νέο κορονοϊό.
  • Να εξασφαλισθεί επάρκεια σε κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας, ώστε να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2.
  • Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε διαγνωστικά μοριακά τεστ, ώστε να είναι δυνατή η εκτεταμένη ιχνηλάτηση κρουσμάτων και των επαφών τους.
  • Να ενισχυθούν με προσωπικό οι Επιτροπές Λοιμώξεων.
  • Να ενισχυθούν με προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση τα δημόσια ιολογικά εργαστήρια.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος