Αρκαλοχώρι: Μαθητές συμπράττουν με τον Β. Λέκκα σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον μέγιστο Κρήτα Μίκη Θεοδωράκη, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα και με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και χορωδιών μαθητών του Νομού Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο.

Μετά τις επιτυχημένες αφιερωματικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, στον Μίκη Θεοδωράκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Αρκαλοχώρι, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, με πρωταγωνιστές μαθητές πολλών σχολείων του νομού, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο: Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του Αρκαλοχωρίου, του Μουσικού Σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων του Νομού στο Αρκαλοχώρι, που εξακολουθεί να δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021.

Ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσει αξέχαστα τραγούδια που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή, άκρως επίκαιρα και στην σημερινή πραγματικότητα.

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση με έργα του Μεγάλου Συνθέτη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κωσταντίνου Παπαδάκη

Μουσική παρουσία θα έχουν επίσης τα Σχολεία: 1ο Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου, 2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με το ΓΕΛ Καστελίου, ΓΕΛ Μελεσών, Γυμνάσιο Βιάννου, Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου.

Σε άλλες μορφές τέχνης θα συμμετέχουν:

ΧΟΡΟΣ: Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου Γόρτυνας, με την συμμετοχή και άλλων σχολείων του Νομού Ηρακλείου.

Η πρόσκληση συμμετοχής στις σχολικές κοινότητες του Νομού Ηρακλείου αγκαλιάστηκε, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με ενθουσιασμό. «Στόχος μας είναι η μεγάλη αυτή σχολική γιορτή να γίνει ετήσιος θεσμός σε ένα τόπο που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της φύσης, σε μια κοινότητα που δημιουργεί σκέψη και προβληματισμό. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και μόνο με την δημιουργική παρουσία των νέων θα δοθεί προοπτική για γόνιμο μέλλον”, δήλωσε η Εικαστικός Φωτεινή Κοκολάκη, υπεύθυνη του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος