Αρκαλοχώρι: Περισσότεροι από 27 οι μετασεισμοί – Φτάνουν τα 4,7 ρίχτερ

Στο ρυθμό των ρίχτερ χορεύουν ασταμάτητα οι περιοχές γύρω από το Αρκαλοχώρι. Μέχρι αυτήν την ώρα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο έχει καταγράψει 27 μετασεισμούς από 3,2 μέχρι 4,7 ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να γίνεται στις 2 το μεσημέρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ένταση των μετασεισμών θυμίζει μεγάλους κύριους σεισμούς που αναστατώνουν τους κατοίκους. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους είναι μεγάλη η επιβάρυνση που υφίστανται τα κτίρια γιατί οι ισχυρές δονήσεις λειτουργούν αθροιστικά και επιδεινώνουν την κατάσταση των κτισμάτων.

Στο μεταξύ στο Αρκαλοχώρι, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στήνεται τόσο το κέντρο επιχειρήσεων όσο και οι σκηνές που θα στεγάσουν προσωρινά τους κατοίκους που θα χρειαστεί να περάσουν τις επόμενες μέρες έξω από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, οι σκηνές θα είναι η δευτερεύουσα λύση και οι αρχές θα δώσουν προτεραιότητα στο να βρεθούν ξενοδοχεία και άλλα σπίτια προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος