Αρκαλοχώρι: Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη έφερε ένα μικρό θαύμα στο 10χρονο Χρήστο

Το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε πραγματικότητα στο Αρκαλοχώρι για τον 10χρονο Χρήστο Ξανθό που έχασε το σπίτι του μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου.

Μέσα από τους οικίσκους που μένει τώρα με την οικογένειά του, θέλησε να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Το έγραψε μάλιστα δύο φορές, χωρίς να κάνει καλά γράμματα και, ίσως, χωρίς να πιστεύει ότι η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα. Ή μήπως το πίστευε;

Ο Χρήστος θέλησε να ζητήσει μια καινούργια λύρα, αφού η δικιά του καταπλακώθηκε στα συντρίμμια του σεισμού και έτσι αναγκάστηκε να στερηθεί τα μαθήματά του και την αγαπημένη του ενασχόληση.

Αρκαλοχώρι: Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη έφερε ένα μικρό θαύμα στο 10χρονο Χρήστο

Η επιστολή του μικρού Χρήστου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο. Στη συνέχεια, έγινε το θαύμα. Ο Άγιος Βασίλης, με τους πολλούς συνεργάτες του σε όλον τον κόσμο, ικανοποίησε την επιθυμία του Χρηστάκου και άρχισε να του στέλνει τη μία λύρα μετά την άλλη.

Η αρχή έγινε με την αποστολή μιας κρητικής λύρας από έναν γιατρό από τον Άγιο Νικολαο Λασιθίου, ενώ στη συνέχεια ένας ακόμα ανώνυμος δωρητής έστειλε άλλη μια λύρα στο Χρήστο από την Αθήνα με το αεροπλάνο της γραμμής.

Αρκαλοχώρι: Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη έφερε ένα μικρό θαύμα στο 10χρονο Χρήστο

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου η μητέρα του Χρήστου, κ. Βάσω Μουρτζάκη, περιέγραψε μια πραγματικά συγκινητική στιγμή. Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας έφερε τη λύρα στον μικρό φίλο του ανώνυμου δωρητή, συνοδευόμενη από ένα γράμμα. Ο Χρήστος, αντί να τρέξει να πάρει τη λύρα, έτρεξε να αρπάξει το γράμμα, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Το γράμμα έγραφε “Χρηστάκο, μην σταματάς να πιστεύεις στα θαύματα και στην αγάπη”!

Αυτό ήταν που έδωσε και τη μεγαλύτερη χαρά στους γονείς του Χρήστου, η αλληλεγγύη και η αγάπη που έλαβαν απλόχερα από τόσους ανθρώπους! Ο Χρήστος, μάλιστα, θα λάβει στη συνέχεια και άλλες λύρες, τις οποίες θα αποφασίσει πώς θα τις διαχειριστεί. Προς το παρόν, αυτό που έχει βάλει ως στόχο είναι να σπάσει τον κουμπαρά του και να διαθέσει τις αποταμιεύσεις του για να αγοράσει ένα μαντολίνο για ένα καλό του φίλο. “Θέλω να πάρει και ο φίλος μου τη χαρά που έχω πάρει εγώ”, είπε ο μικρός Χρήστος, δίνοντας ένα μάθημα ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης και ο ίδιος.

Αρκαλοχώρι: Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη έφερε ένα μικρό θαύμα στο 10χρονο Χρήστο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος