Από το Palazzo Reale του Μιλάνο ξανά στο Ηράκλειο “Η βάπτιση του Χριστού” του El Greco

Στην μόνιμή του στέγη, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο Ηράκλειο, επέστρεψε ο πίνακας «Η βάπτιση του Χριστού» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης έκθεσης «El Greco in the Labyrinth», που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Reale στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 13 Οκτωβρίου 2023 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Στην σημαντική αυτή έκθεση παρουσιαστήκαν στο κοινό της Ιταλίας και όχι μόνο εξήντα (60) έργα  του El Greco από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αμερική, Πολωνία και Ελλάδα!  Μάλιστα το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου  «Η βάπτιση του Χριστού» ήταν το μοναδικό που επιλέχθηκε από την χώρα μας και «ταξίδεψε» με προσωρινό δανεισμό και υπουργική απόφαση από την Κρήτη στο Μιλάνο.

Από το Palazzo Reale του Μιλάνο ξανά στο Ηράκλειο “Η βάπτιση του Χριστού” του El Greco

«Η βάπτιση του Χριστού» (μικτή Τεχνική, 23,6Χ18, 1566-7 περίπου) που ανήκει στην συλλογή έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου, εκτίθεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Το έργο συνόδευσαν κατά την μεταφορά του στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2023, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Αριστέα Πλεύρη και η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαριάννα Γιαλύτη, ενώ την επιστροφή του, τον Φεβρουάριο του 2024,  ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη. Η συσκευασία και η μεταφορά του έργου, όπως διευκρινίζεται από τον δήμο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος