Άνοιξε η πλατφόρμα της “Αρωγής” και για σεισμόπληκτους του Δήμου Γόρτυνας

Την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια ή οι επιχειρήσεις τους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και την μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα έχουν, πλέον, οι σεισμόπληκτοι της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα https://arogi.gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν να διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες ενισχύσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους σεισμόπληκτους οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Γόρτυνας, οι δικαιούχοι μπορούν μέσω της πλατφόρμας να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική ενίσχυση/ αποζημίωση, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και επιδότηση προσωρινής στέγασης.

Για την υποβολή αίτησης απαιτούνται κωδικοί TAXISNET, στοιχεία για το κτίριο που έχει υποστεί ζημιές (διεύθυνση, χρήση κλπ.) και αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (iban)
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς η ένταξη στην πλατφόρμα https://arogi.gov.gr των περιοχών που έχουν πληγεί από την σεισμική δραστηριότητα πραγματοποιείται σταδιακά, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της συμπληρωματικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να «ξεκλειδώσει» η πλατφόρμα και για τους σεισμόπληκτους οικισμών της Δ.Ε. Κόφινα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και οι Δ.Ε. Γόρτυνας και Ρούβα, για το οποίο υπάρχει και η θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη, προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασ. Παπαγεωργίου και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος