Ανώγεια: Επισκέψεις εθελοντών γιατρών από το «Λαϊκό»

Ξεκινά η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος «Ευαγγελία Σμπώκου» που αφορά εθελοντικές επισκέψεις ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» στο Δήμο Ανωγείων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία και προσωπική προσπάθεια του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Κ. Μερκούρη, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, “…μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των κατοίκων του Δήμου Ανωγείων, αλλά και όλου του ορεινού Μυλοπόταμου με τη συνεργασία του Γ.Ν.Α «Λαϊκό», του Κέντρου Υγείας Ανωγείων και του Δήμου Ανωγείων”.

Οι ειδικότητες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αριθμούν στις 12 και είναι: “Αγγειοχειρουργική, Αιματολογία, Αλλεργιολογία, Γηριατρική, Διαβητολογία, Ενδοκρινολογία, Καρδιολογία, Λοιμωξιολογία, Ογκολογία, Οφθαλμολογία, Ουρολογία, Ρευματολογία”. Οι εθελοντικές επισκέψεις των ιατρών θα πραγματοποιούνται συνήθως Σαββατοκύριακα και Αργίες με τη συχνότητα επισκέψεων για κάθε ειδικότητα να προσδιορίζεται σε δύο φορές το χρόνο πλην των καρδιολόγων που θα συνεχίσουν να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Ανωγείων κάθε μήνα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το τριήμερο του Αγίου πνεύματος 22 έως 24 Ιουνίου 2024. Θα λειτουργήσει καρδιολογικό ιατρείο στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων και αγγειοχειρουργικό και γηριατρικό ιατρείο στο χώρο του ΚΗΦΗ Δ.Ανωγείων. Για κλείσιμο ραντεβού με καρδιολόγο οι κάτοικοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων στα τηλ.2834031208, για ραντεβού σε Αγγειοχειρούργο και Γηρίατρο να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία ,8π.μ.- 3μ.μ.στο τηλ.2834031484 και 2834031550.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την χορηγία της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, SKY express ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι από τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: “Αυτό που έχουμε καταφέρει στο τόπο μας, είναι να υπάρχει η διαρκής και ισχυρή διασύνδεση όλων των Ανωγειανών όπου γης. Αυτό το καταφέραμε διότι συνεχίσαμε αυτό που βρήκαμε από τους γονείς μας και εκείνοι από τους προγόνους μας. Η δύσκολη ζωή των ορεσίβιων, οι μικρές κοινωνίες και το όνειρο να γνωρίσουμε την ταυτότητα μας, τον τόπο μας, τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, προσθέτει στις μεταξύ μας σχέσεις. Τα Ανώγεια του Ψηλορείτη, της ιστορίας, των αγώνων, της πολιτικής, του πολιτισμού, του πνεύματος, της ποίησης της μουσικής, των τεχνών, της αρχαιολογίας και της στήριξης του πρωτογενή τομέα, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην επικουρία μεταξύ των Ανωγειανών. Η επίσημη πολιτεία όποτε δείχνει το ενδιαφέρον της μας κάνει χαρούμενους. Όποτε όμως το ενδιαφέρον και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, αφορά σε Ανωγειανούς, υπάρχει μία κοινωνική ανάταση, η οποία απορρέει από την πεποίθηση ότι όλα τα χρόνια ύπαρξης των Ανωγείων, πετύχαμε επιμένοντας να υποστηρίζουμε την οικογένεια, τη φιλία, τη συγγένεια και τις ισχυρές σχέσεις μέσα στην κοινωνία”.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ανωγείων μιλώντας και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ορεινών Δήμων και Περιοχών Ελλάδος, τόνισε ότι “Θα πρέπει να στηρίξουμε όλα αυτά που είναι χρήσιμα και ωφέλιμα για τους Ανωγειανούς και όχι μόνο. Όμως η ύπαρξη του Κέντρου Υγείας και η ενδυνάμωση του, είναι απαραίτητη από πλευράς της επίσημης πολιτείας. Η κάθε συνεπικουρία στην υγεία των δημοτών μας έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά με το Κέντρο Υγείας. Παράλληλα να υπενθυμίσω ότι πέρα των Ανωγείων, σκόπιμο είναι και στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση των Ορεινών δήμων και περιοχών, όλα τα υφιστάμενα Κέντρα Υγείας να ενισχυθούν”. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών του δήμου και των υπηρεσιών σχετικά με τη συνεργασία τους με τους εθελοντές ιατρούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος