Ανώγεια: Εκδήλωση προς τιμήν του Γ. Κεφαλογιάννη – Ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του επί πέντε δεκαετίες βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σε μια πυκνή σε περιεχόμενο εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια, τον τόπο καταγωγής του Γιάννη Κεφαλογιάννη ή “Τσουρογιάννη”, όπως ήταν το παρωνύμιό του, τιμήθηκε η μνήμη του και η προσφορά του στον τόπο κατά το μισό αιώνα που διετέλεσε βουλευτής αλλά και κατά τα 54 χρόνια που ήταν στέλεχος αρχικά της ΕΡΕ και μεταπολιτευτικά της Νέας Δημοκρατίας.

Για το έργο, το ήθος, την αγάπη του για την πατρίδα και την αφοσίωσή του σ’ αυτήν μίλησε, ως κεντρικός ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που υπήρξε και προσωπικός φίλος του τιμώμενου. Τον χαρακτήρισε ακέραιο, ευθύ, ντόμπρο, αληθινό άνθρωπο, ξένο, όπως είπε, προς την υποκρισία, την υστεροβουλία και την προσποίηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σε μια εποχή χωρίς μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε καταφέρει να έχει προσωπική και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.

Ανώγεια: Εκδήλωση προς τιμήν του Γ. Κεφαλογιάννη – Ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ενώ την οικογένεια εκπροσώπησε η κόρη του, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έκανε λόγο για έναν αυστηρό αλλά γεμάτο τρυφερότητα και αγάπη πατέρα που μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του αρχές και αξίες. Παρούσες ήταν και οι άλλες δυο κόρες του Γιάννη Κεφαλογιάννη, Δανάη και Χριστίνα, καθώς και η μητέρα τους Ελένη Βαρδινογιάννη.

Το παρών στην αφιερωματική εκδήλωση για το Γιάννη Κεφαλογιάννη έδωσαν οι ευρωβουλευτές, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ, οι βουλευτές Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, πολλά μέλη της αυτοδιοίκησης από όλες τις παρατάξεις–άλλωστε η εκδήλωση έγινε βάσει ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων, και πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη και την Αθήνα, πολλοί εκ των οποίων ήταν μέλη της ευρύτερης οικογένειας Κεφαλογιάννη.

Στην αφιερωματική βραδιά προβλήθηκαν και δύο βίντεο για τη ζωή του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια που ερμήνευσε ο Βασίλης Σκουλάς υπό τους ήχους πολυμελούς ορχήστρας αλλά και με το σύζυγο της Όλγας Κεφαλογιάννη και μουσικό Μίνω Μάτσα στη θέση του πιανίστα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος