Ανοίγουν μεγάλα έργα για την Κρήτη

Θετικά αποτιμάται απ’ όλες τις πλευρές το αποτέλεσμα της συνάντησης που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, και αφορούσε τα μεγάλα έργα του νησιού, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ, Βασίλη Λαμπρινού, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα έργα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούν, στον ΒΟΑΚ και στην πρόταση της Περιφέρειας για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια, όπως επίσης έργα ποσού άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν:
-Τη λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου (μέχρι την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου).
-Έργα οδοποιίας σε όλη την Κρήτη, παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.
-Αρδευτικά έργα.
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες στις δηλώσεις του αφού επισήμανε την καλή συνεργασία που έχουν με τον κ. Αρναουτάκη, τους τοπικούς φορείς, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού.
Για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει κατανοήσει πλήρως και την αναγκαιότητα, αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στο νησί και στη χώρα η έναρξη κατασκευής του ΒΟΑΚ, και οι συναντήσεις υπάρχει θετικό κλίμα για τη χρηματοδότηση του έργου. «Πιστεύω- ανέφερε- ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς, θα έχομε οριστικοποιήσει τις συζητήσεις με την ΕΤΕΠ ώστε να έχουμε γρήγορα σχέδιο κατασκευής του ΒΟΑΚ».
Ο κ. Δέδες έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχα με 4 περίπου εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται η στρατηγική μελέτη για τον ΒΟΑΚ.

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Για την απαιτούμενη αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, θα προχωρήσει η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητάς του. Εγκρίνεται χρηματοδότηση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού χώρων στάθμευσης των αεροπλάνων, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Έργα μέσω ΠΔΕ

Πρόκειται για παρεμβάσεις στο νησί συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αφορούν τα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου όπου θα χρηματοδοτηθούν με 15 εκατομμύρια ευρώ, την ενίσχυση της υφιστάμενης γέφυρας Χαμεζίου με 6 εκατομμύρια ευρώ, την ολοκλήρωση των έργων παρεμβάσεων στο φράγμα Αποσελέμη για την ύδρευση Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου με 6,6 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εργολαβία του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά, και ειδικότερα του τμήματος Αγ. Βαρβάρα-Απομαρμά και τις επόμενες ημέρες θα γίνει υπογραφή της σύμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος