Άγιος Νικόλαος: Σταμάτησαν την κατεδάφιση κατασκευών μεγάλου ξενοδοχείου στον αιγιαλό (βίντεο)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί υπάλληλοι μεγάλου ξενοδοχείου, του παλαιότερου στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, με αφορμή κατεδάφιση κατασκευών που έχουν τοποθετηθεί στον αιγιαλό από τη δεκαετία του 1960.

Προβληματισμό εκφράζουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο όπου ο εργολάβος αυτές τις ώρες κατεδαφίζει εγκαταστάσεις, για το χρόνο που επιλέχθηκε να διευθετηθούν οι οποίες παρεμβάσεις λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν, μάλιστα μια εποχή πολύ δύσκολη για τον τουρισμό. 

Από την πλευρά της η διεύθυνση του ξενοδοχείου δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις είχαν αδειοδοτηθεί τη δεκαετία του 60, ενώ με την καινούργια νομοθεσία θεωρούνται παράνομες.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο οποίος δήλωσε: “Τώρα θυμήθηκαν να μας πουν για αυθαιρεσίες, ερμηνεύοντας τις κατασκευές του 60 με τη νομοθεσία του 2015. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο Minos Beach. Οι κατασκευές έγιναν εξαρχής, με βάση τις τότε λογικές και έτσι θα πρέπει να τις αξιολογήσουμε”.

Από την πλευρά της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

Τροπολογία με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προκειμένου να δοθεί ολιγόμηνη πίστωση χρόνου σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να δουλέψουν φέτος και να διευθετήσουν το θέμα αμέσως μετά, με αφορμή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου λόγω πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος