Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται ένα σημαντικό έργο του δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για κτήριο που θα στεγάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην περιοχή του Σκαφιδαρά.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου 2000 περίπου τ.μ. το οποίο διαθέτει αίθουσες αναψυχής, εργοθεραπείας, ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, αίθουσα κοινωνικών λειτουργών, χώρους ανάπαυσης, παρασκευαστήρια γευμάτων, τραπεζαρίες, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης, αποθήκες, πλήθος βοηθητικών χώρων, κ.α.
Σε αυτό το κτίριο σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, θα μεταφερθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων αλλά και τον ακόμα καλύτερο συντονισμό της λειτουργίας τους, αφού πλέον θα λειτουργούν κάτω από την ίδια στέγη.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώνεται πολύ σύντομα, ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πραγματοποιούμε στο Μαλεβίζι. Ένα υπερσύγχρονο και ιδιόκτητο κτίριο που θα στεγάσει κοινωνικές δομές με τεράστια σημασία για τους συμπολίτες μας. Με αυτό το έργο όμως ταυτόχρονα, αξιοποιούμε με τον ιδανικότερο τρόπο μια περιοχή που είχε παραχωρηθεί στο Δήμο μας από τον Δήμο Ηρακλείου, που παρέμενε ανεκμετάλλευτη».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος