Ηράκλειο: «Τροχοπέδη» η έλλειψη συντονισμού για τις μελέτες

Οι «αγκυλώσεις» που για χρόνια δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών και οι προτάσεις του δήμου προκειμένου αυτές να ξεπεραστούν παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Την ημερίδα διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας. Όπως αναφέρθηκε, τα προβλήματα που λειτουργούσαν αποτρεπτικά στην προώθηση των πολεοδομικών μελετών μπορούν να κωδικοποιηθούν συνοπτικά στα εξής: η έλλειψη συντονισμού των εμπλεκομένων μερών, η μη έγκριση της μελέτης ενεργότητας των ρηγμάτων και των γεωλογικών μελετών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η αδυναμία οριοθετήσεων των ρεμάτων Χρυσοβαλάντου και Κατσαμπαδιανού, η ανάγκη κατασκευής του αντιπλημμυρικού φράγματος των Δαφνών, οι αποστάσεις ασφαλείας από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, οι γραμμές υψηλής τάσης και οι εκκρεμείς μελέτες που είχε αναθέσει τη δεκαετία του 90 το ΥΠΕΧΩΔΕ για την περιοχή του Γιοφύρου, του Ξηροποτάμου, του ΤΕΙ και του Εσταυρωμένου.
Για τα θέματα αυτά έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ηρακλείου και όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης αναμένεται η συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ο κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει ο με στόχο να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την υπαγωγή, να βελτιωθούν οι συνθήκες αποπληρωμής του τέλους υπαγωγής και να διευρυνθούν τα κοινωνικά κριτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος