Ηράκλειο: Το Δεκέμβριο το 90% της ενιαίας ενίσχυσης

Στην καταβολή του 90% της επιδότησης στις αρχές Δεκεμβρίου και στην εξόφληση του υπόλοιπου 10% τον Φεβρουάριο προσανατολίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Αποστολάκης, μετά τις 10 Νοεμβρίου και αφού έχει δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα για να ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων και στη συνέχεια η έκδοση των οριστικών.
Έτσι, αντί της πληρωμής στα τέλη Νοεμβρίου προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, προκρίνεται η καταβολή στις αρχές Δεκεμβρίου του 90% της εκκαθάρισης και η εξόφληση τον Φεβρουάριο, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τον κανονισμό.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εκκρεμότητες πληρωμών από το 2012 για την εξισωτική αποζημίωση και τη βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποπληρωθούν εντός Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη αυτό είναι το βασικό «σχέδιο επί χάρτου» πάνω στο οποίο προετοιμάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της φετινής βασικής επιδότησης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο τελευταίος, πάντως, δήλωσε χθες, Τρίτη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες μεγάλο μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων της περιόδου 2012-2014 και ως τις 15 Δεκεμβρίου θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες και η προκαταβολή που αφορά την ενιαία ενίσχυση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος