Ηράκλειο: Στο «δόκανο» της ΕΛΑΣ τοκογλύφος

Χρήματα με το …αζημίωτο δάνειζε ένας 48χρονος ξενοδόχος από τη Μεσαρά, σε διάστημα σχεδόν τριών ετών κατάφερε να κερδίσει από παράνομους τόκους πάνω από 20.000 ευρώ σε βάρος τριών ατόμων από την ευρύτερη περιοχή. Σε βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τοκογλυφία από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, που συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση.
Η δράση του 48χρονου βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από καταγγελίες. Ο ξενοδόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσε να λαμβάνει μηνιαίως τους τόκους των δανειζόμενων ποσών, τα οποία στα συμφωνητικά αναγράφονταν «φουσκωμένα», ώστε τοκιζόμενα να αποδίδουν τα αναμενόμενα κέρδη. Μάλιστα, φέρεται να έφτασε στο σημείο να πιέζει τους αποδέκτες των δανείων για την καταβολή των υπέρογκων τόκων με απειλές για πλειστηριασμούς.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, προέκυψε ότι ο 48χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιανουαρίου του 2011 έως τον Οκτώβριο 2014, πραγματοποίησε δεκαοχτώ εξωτραπεζικές δανειακές συμβάσεις-συναλλαγές, ανανεώσεις-παρατάσεις δανεισμού, με τρεις ημεδαπούς (δύο 50χρονους και 58χρονο), τους οποίους πίστωσε συνολικά με το χρηματικό ποσό των 110.000 ευρώ, αποκομίζοντας ως τόκους επιπλέον του εκάστοτε δανειζόμενου ποσού, παράνομο περιουσιακό ωφέλημα τουλάχιστον 21.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 48χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός σχετικών εγγράφων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος