Ηράκλειο: Στη Λότζια το «ραντεβού» για το τσίκνισμα

Με ένα μεγάλο πάρτι στην «καρδιά» της πόλης θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη οι Ηρακλειώτες. Από τις 6:30’ το απόγευμα, στην πλατεία των Καλλεργών, μπροστά από τη Λότζια, συγκροτήματα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής θα μεταφέρουν το ρυθμό της Αποκριάς σε μικρούς και μεγάλους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση σύγχρονων χορογραφιών και παραδοσιακών χορών από σχολές και χορευτικές ομάδες της πόλης, αλλά και διάφορα happenings.
Την εκδήλωση οργανώνουν η Οργανωτική Επιτροπή του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού και του Κυνηγιού Παραλίας, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης.
Στο μεταξύ, μαθητές και μαθήτριες των 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Καναβάκη για να της ευχηθούν καλές αποκριές. Τα παιδιά, ντυμένα με παραδοσιακά καπέλα μαγείρων και ανάλογες στολές τίμησαν το έθιμο του τσικνίσματος και σκόρπισαν χαμόγελα στη Λότζια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος