Ηράκλειο: Συνέλευση καθαριστριών στο ΕΚΗ

Σε συνέλευση καλεί σήμερα το απόγευμα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού και Βενιζέλειου νοσοκομείου, το Σωματείο Καθαριστριών νομού Ηρακλείου. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις κινήσεις του κλάδου.

Στο μεταξύ, για το θέμα των συμβάσεων έργου μεταξύ νοσοκομείων και καθαριστριών έγινε σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, από την οποία, πάντως, απουσίαζε το Σωματείο Καθαριστριών.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι το θέμα των ατομικών συμβάσεων έργου που ανοίγει με τις καθαρίστριες θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ειδικότητες που έχουν παραχωρηθεί σε εργολάβους (σίτιση, ασφάλεια, λογιστήριο κ.α.). Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους με δύο βασικά αιτήματα για όλο τον κλάδο: Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στα εργολαβικά συνεργεία και σύμβαση εργασίας με το φορέα με βάση την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για την παροχή υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος