Ηράκλειο: Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Παράλληλα θα προχωρούν οι δύο καλωδιακές διασυνδέσεις της Κρήτης με το ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, στην συνάντηση που είχαν στην Αθήνα και στην οποία παραβρέθηκαν, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βιργινίας Μανασάκη, οι πρόεδροι ΑΔΜΗΕ, ΡΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ, Μανόλης Κορωνιωτάκης, Νίκος Μπουλαξής, και Νίκος Χατζηαργυρίου.
Η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης που έχει εντάξει στο σχέδιο διαβούλευσης ο ΑΔΜΗΕ προβλέπει, την καλωδιακή διασύνδεση Χανίων-Πελοποννήσου και την καλωδιακή διασύνδεση Ηρακλείου – Αττικής.
Η Περιφέρεια Κρήτης εκτιμά θετικά την πρόταση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης που θα σημάνει την επίλυση του μείζονος προβλήματος που επί χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα, εξέλιξη που δικαιώνει την Περιφέρεια Κρήτης για τις συνεχείς προσπάθειες της για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού.
Επίσης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, που πρόσφατα υπέγραψε την προένταξη των δυο μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε Αμάρι και Χερσόνησο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος