Στην σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών, αλλά και επιστημόνων, για την προστασία, τη στήριξη και την προώθηση του Κρητικού ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές, προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες όπου η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, επισήμανε ότι οι εξαγωγές το 2015 για το Κρητικό ελαιόλαδο ήταν αυξημένες, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο εξαγωγής χύμα ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές που εκμεταλλεύονται προς όφελος τους την μοναδική ποιότητα του αποκομίζοντας παράλληλα υψηλές οικονομικές απολαβές.
«Πήραμε την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Κρήτης να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας, που αφορά στη στήριξη και προώθηση του ελαιόλαδου, που αποτελεί το κύριο προϊόν του νησιού και πρέπει να βρει την αξία και την τιμή που του αρμόζει στην εσωτερική και κυρίως στην διεθνή αγορά», σημείωσε η κα Βρέντζου.
Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και προσωπικότητες όπως ο κ. Καμενίδης, Ομότιμος καθηγητής μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Συνεταιρισμών στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο οποίος έχει κάνει διδακτορικό και έχει εργαστεί στην Αμερική πάνω στην προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος