«Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, που παρουσιάζονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έπρεπε να οδηγήσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης στην κήρυξη μιας κατάστασης ανώτατου συναγερμού, ανάλογης με αυτήν που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές απειλές. Διότι και η ανεργία των νέων αποτελεί επίσης μια μακροπρόθεσμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, στη διακοινοβουλευτική συνάντηση για την εκπαίδευση και τους νέους, που οργάνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Στην πολυδύναμη όμως κρίση, σημείωσε ο κ. Γραμματικάκης, που ταλανίζει την σημερινή Ευρώπη, και που προστέθηκε και η απειλή της τρομοκρατίας, η απάντηση πρέπει να είναι μία: Ευρύτερη και καλύτερη Παιδεία, μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτισμό».
Συνεχίζοντας επισήμανε: «Σε πολλές χώρες της Ευρώπης η ανεργία των νέων κινείται σε υψηλά επίπεδα, και τους οδηγεί στην απόγνωση και την άρνηση. Στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, και με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2015, η ανεργία των νέων φτάνει το αδιανόητο 50,1%. Αυτή η κατάσταση – και συγγνώμη αν θα γίνω προκλητικός- έπρεπε να οδηγήσει την Ευρώπη στην κήρυξη του ανώτερου δυνατού επιπέδου συναγερμού, σε όλα τα θεσμικά της όργανα. Όπως ακριβώς έγινε στις Βρυξέλλες, λόγω της τρομοκρατικής απειλής. Η ανεργία των νέων είναι μια άλλη, διαφορετικής υφής απειλή, που υπονομεύει όμως επίσης το μέλλον της Ευρώπης».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος