Ηράκλειο: Ενίσχυση των ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία

Την επαναλειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ και την ενδυνάμωση της Επιθεώρησης εργασίας με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εξάλειψη των φαινομένων της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ζητά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ).
Αφορμή στάθηκαν τα νέα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν την ανεργία καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν από κλιμάκιο της ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης εργασίας σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στον χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού, όπου έδειξαν την πραγματική εικόνα της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας.
Όσον αφορά στην ανεργία, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι έχουμε, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του περασμένου έτους αύξηση, ενώ αναμένεται νέα εκτίναξη σε μερικές εβδομάδες, αφού σ’ αυτούς θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Το ΕΚΗ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και τα νέα αντιαναπτυξιακά μετρά με το νέο Μνημόνιο γεγονός που θα αποτελέσει εκρηκτικό μείγμα για την αύξηση της ανεργίας»
Για το λόγο αυτό «καλεί την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσουν άμεσα σε αναπτυξιακά μέτρα, ειδάλλως οδηγούμαστε στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και των συνταξιούχων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος