Ηράκλειο : Διεκόπη η δίκη του φονικού στον Προφήτη Ηλία

Δρακόντεια ήταν τα αστυνομικά μέτρα σήμερα στο Ηράκλειο, υπό το φόβο επεισοδίων, στη δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, όπου έχασαν τη ζωή τους ο34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης. Η δίκη αφορούσε στον γιο της οικογένειας του δράστη, που τότε ήταν 17 χρόνων και λόγω της ηλικίας του η δικογραφία διαχωρίστηκε προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στο φονικό.

Η δίκη διακόπηκε για τις 18 Νοεμβρίου λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης και πατέρα του θύματος, Γιάννη Ξυδάκη, αλλά και ενός από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Τον περασμένο Μάρτιο, σε συνάντηση των μελών των δύο οικογενειών, δραστών και θυμάτων, και πάλι για την ίδια δίκη, έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, «άναψαν» τα αίματα, υπήρξαν διαπληκτισμοί, που κατέληξαν σε άγριο ξύλο, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Το φονικό σημειώθηκε πριν από 3 χρόνια, τον Ιούνιο του 2012, όταν το θύμα, ο Πρίαμος Ξυδάκης μετέβη στο κρεοπωλείο του 55χρονου δράστη, προκειμένου να ζητήσει το λόγο για ένα επεισόδιο που προκάλεσε ο 17χρονος του, σε εκδήλωση που γινόταν στο χωριό για τον Κλείδωνα.
Ο κρεοπώλης κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε και σκότωσε τον Ξυδάκη ενώ μία από τις σφαίρες βρήκαν και τον Μανόλη Σταυρουλάκη που καθόταν στο απέναντι καφενείο, κόβοντάς του το νήμα της ζωής.
Πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2014, ο κρεοπώλης κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως και του έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος