Ηράκλειο: Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Στην εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, στην υπό ανακατασκευή πλατεία Ελευθερίας. Το θέμα της χωροθέτησης και εγκατάστασης των κάδων στην αρχή της οδού Πεδιάδος, πήρε το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, ενώ προηγήθηκαν εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, καθώς το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός χαρακτήρισε επιτυχία τις εγκρίσεις που έλαβε το έργο, ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα αποφέρει το σύστημα των υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Είναι σημαντικό γιατί μπήκαμε στην εντός των τειχών πόλη. Αυτό ανοίγει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε υπόγειους κάδους σε μια σειρά σημείων ορισμένα από τα οποία μάλιστα προσδιορίζονται και στο παραλιακό μέτωπο και εδώ υπάρχει και μια συνάρτηση και με τη χερσαία ζώνη» τόνισε εμφατικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου και συμπλήρωσε ότι «Η εντός των τειχών πόλη έχει πάρα πολλές θέσεις στις οποίες θα μπορούσε να τοποθετείται το σύστημα των υπόγειων κάδων. Και έτσι έχουμε ένα πρώτο βήμα το οποίο δημιουργεί ένα πάρα πολύ θετικό προηγούμενο. Η γενικότερη τοποθέτηση μας ήταν να μειώσουμε στο ελάχιστο τους συμβατικούς κάδους όσο αυτό είναι δυνατόν και νομίζω ότι είμαστε προς την κατεύθυνση μιας λύσης με αυτό το σύστημα το οποίο διαπιστώνουμε ότι λειτουργεί καλά.».

Ηράκλειο: Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η συζήτηση για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης τέθηκε σε νέα βάση και από τον δήμαρχο Ηρακλείου κατά την τελευταία επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο και με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας. «Οι υπόγειοι κάδοι θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό της αποκομιδής των απορριμμάτων την οποία επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα και εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό που ακολουθείται με νέες πρακτικές. Εκτός της μείωσης της οπτικής ρύπανσης, μην ξεχνάμε ότι ο κάθε υπόγειος κάδος έχει μια χωρητικότητα 2,5 συμβατικών κάδων άρα λοιπόν η αποκομιδή θα γίνεται πιο σποραδικά και δεν θα επιβαρύνουμε οικονομικά και λειτουργικά την κυκλοφορία στην πόλη» δήλωσε ο Νίκος Γιαλιτάκης.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος