Ηράκλειο: Νέα τηλεφωνική εξαπάτηση επιχειρηματία με λεία 23.000 ευρώ

Δεύτερη εξαπάτηση επιχειρηματία καταγράφηκε χθες στο νομό Ηρακλείου, με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να σηκώσουν από το λογαριασμό του 63χρονου συνολικά 23.000 ευρώ.

Ο άγνωστος που επικοινώνησε  πριν από λίγες ημέρες με τον παθόντα, ο οποίος είναι εργολάβος – ιδιοκτήτης εταιρείας, ισχυρίστηκε ότι είναι ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Χερσονήσου. Ο άτυχος επιχειρηματίας δεν υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη, καθώς είχε συνεργασία με τον δήμο. Ο δράστης τον καθοδήγησε σε διαδικτυακή εφαρμογή, προκειμένου δήθεν να του καταβάλλει χρήματα τα οποία του όφειλε ο δήμος και μόλις απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του 63χρονου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σήκωσε, με τρεις συναλλαγές που έκανε, συνολικά 23.000 ευρώ.

Όταν ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε ήταν πλέον αργά. Κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Με ανάλογο τρόπο πριν από 9 ημέρες, ένας άλλος επιχειρηματίας στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων είδε να “κάνουν φτερά” 45.000 ευρώ από τον λογαριασμό του. Ο απατεώνας που επικοινώνησε μαζί του είχε ισχυριστεί ότι είναι στέλεχος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με το οποίο συνεργάζεται ο επιχειρηματίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος