Δύο ξαδέρφια από την Αλβανία κατηγορούνται, ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές στους δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου με λεία συνολικού ύψους 64.000 ευρώ.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 57 και 51 ετών ταυτοποιήθηκαν για τη διάπραξη επτά περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για δύο απόπειρες και συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών των Τμημάτων Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και ΟΠΚΕ Ηρακλείου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών των Τμημάτων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, οι δράστες διέπραξαν, το χρονικό διάστημα από 8 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2026, κλοπές από οικίες και κατάστημα στις ευρύτερες περιοχές των δύο δήμων και αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.400 ευρώ και 600 λίρες Αγγλίας καθώς και κοσμήματα και άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας 43.900 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των αλλοδαπών και έλεγχοι στα οχήματα που χρησιμοποιούν όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-Πλήθος κοσμημάτων και λοιπών τιμαλφών
-Χρηματικό ποσό επτακοσίων τριάντα (730) ευρώ
-Αεροβόλο όπλο και φυσίγγιο και
-Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Επίσης κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος