Υπουργική Απόφαση για την προστασία του ποταμού Αώου

Υπουργική απόφαση για την προστασία του Αώου, απαγορεύει την κατασκευή φραγμάτων και υδροηλεκτρικών έργων κατά μήκος του, αναγνωρίζοντας την οικολογική σημασία του ποταμού και στοχεύοντας στη διατήρηση της ελεύθερης ροής του.

Η απόφαση αποκλείει την κατασκευή φραγμάτων, καθώς και τη χωροθέτηση υδροηλεκτρικών έργων και σταθμών όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΜΥΗΕ) και περιλαμβάνει τον ποταμό Αώο από τη γέφυρα της Κόνιτσας και κατάντη, τμήμα του ποταμού Βοϊδομάτη και το μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης απορροής του ποταμού Σαραντάπορου.

Η απόφαση έτυχε θερμής υποδοχής από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της προστασίας της περιοχής σε Εθνικό Πάρκο και τη δημιουργία του πρώτου Διασυνοριακού Εθνικού Πάρκου Άγριου Ποταμού στην Ευρώπη, ενώνοντας την περιοχή με το γειτονικό Εθνικό Πάρκο Vjosa (Βιόσα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος