Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες διοργανώνει την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 8 το πρωί, στην Κορωνησία, η Συμμαχία για τον Αμβρακικό σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες και περιλαμβάνει οργανωμένη εμπειρία snorkeling (σνόρκελινγκ), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη μοναδική βιοποικιλότητα του Αμβρακικού Κόλπου. Στην περιοχή απαντώνται κυρίως μικρά και προστατευόμενα είδη καρχαριών και σαλαχιών, ακίνδυνα για τον άνθρωπο, γεγονός που καθιστά τον Αμβρακικό έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους για τα είδη αυτά στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ οι διοργανωτές καλούν όσους συμμετάσχουν να έχουν μαζί τους μόνο τη μάσκα τους και την απαραίτητη διάθεση για γνωριμία με το θαλάσσιο οικοσύστημα του Αμβρακικού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος