Βολές Καχριμάνη για καθυστερήσεις στους οδικούς άξονες

Βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Υποδομών σχετικά “με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην κατασκευή́ των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων της περιοχής που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου” εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα για το τμήμα Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι, είπε ότι “το μονό που γνωρίζει η Περιφέρεια είναι ότι η μελέτη έχει ανατεθεί́ στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός Α.Ε. Για το τμήμα Πλαταριά́- Ηγουμενίτσα, μετά́ τις αντιδράσεις, που είχαν σημειωθεί́ στο παρελθόν από́ κάτοικους, το Υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί́ εκ νέου και τη μελέτη θα αναλάβει η Περιφέρεια”.

Για το τμήμα  Μεσοποτάμιος- Πάργα ανέφερε ότι “ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση στο αίτημα της Περιφέρειας για παράδοση της μελέτης, προκειμένου στη συνέχεια να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης της σε χρηματοδοτικό́ πρόγραμμα”.

Σχετικά με την οδική́ σύνδεση της Ιόνιας οδού́ με το Ζέφυρο Πρέβεζας, χαρακτήρισε “κοροϊδία” τη νέα ετήσια παράταση που δόθηκε στο μελετητή τονίζοντας ότι “η Περιφέρεια έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να αναλάβει η Περιφέρεια την ωρίμανση της μελέτης”.

Τέλος και σε ό,τι αφορά το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά́, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι “η Περιφέρεια ήδη έχει διαμορφώσει δυο εναλλακτικές προτάσεις και αναμένει”. Πρότεινε τη σύγκλιση σύσκεψης, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο του προγραμματισμού της περιόδου 2021-2027 επισημαίνοντας ότι “η Επιτροπή Μεταφορών της Ε.Ε. δεν είναι αρνητική́ για το έργο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος