Βαλκάνια: Οι καλλιτέχνες αγαπούν τα μανιτάρια

Η φυσική και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Ζαγορίου ενθουσίασε τους 18 καλλιτέχνες, στην τελευταία δράση, που έγινε για φέτος, στο πλαίσιο της Μπιενάλε των Δυτικών Βαλκανίων.

Η εκδρομή στα δάση του Ζαγορίου στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και το ενδιαφέρον για τους μύκητες κυριάρχησε, με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου να καθοδηγεί και να εξηγεί στην αποστολή τα μυστικά του μανιταριού με τον πρόεδρο Θανάση Ντίνο να λύνει κάθε απορία. Η αποστολή «μαγεύτηκε», με την Κατερίνα Ζάχου να τονίζει πως «η πρώτη επαφή ήταν συναρπαστική και τα πρώτα ερεθίσματα μοναδικά», για να καταλήξει πως «το μανιτάρι είναι κοινό χαρακτηριστικό και δένει όλα τα Βαλκάνια».

Η Έλλη Λεβεντάκη τόνισε, πως πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, υπογραμμίζοντας πως ο επισκέπτης «μπαίνει σε άλλο χρόνο, ενώ σπίτια, βουνά, δάση και γεφύρια έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ήταν για όλους μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία».

Η επιμελήτρια της ομάδας ήταν ενθουσιασμένη και απευθυνόμενη στην αποστολή σημείωσε: «Περιμένατε κάτι καλύτερο από αυτό; Λυπάμαι δεν υπάρχει»! Στο φιλόξενο ξενώνα της Ελάτης, η μανιταρόσουπα του Τάσου Μπακόλα έφερε τους καλλιτέχνες πολλές φορές στην κουζίνα και το… άγιο τσιπουράκι κυριάρχησε μετά τη συλλογή των μανιταριών.

Βαλκάνια: Οι καλλιτέχνες αγαπούν τα μανιτάρια

Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Μπιενάλε και το Σύλλογο Μανιταρόφιλων, ευελπιστώντας πως οι εικόνες και οι φωτογραφίες του χωριού και του Ζαγορίου θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος