Β. Γιόγιακας: Απολύτως αναγκαία η ιδιωτικοποίηση για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Της ιδωτικοποίησης του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, υπεραμύνθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ., Βασίλης Γιόγιακας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΘ.

Ο κ. Γιόγιακας διαπίστωσε πως είναι αισθητή η βελτίωση των βασικών μεγεθών της δραστηριότητας που εμφάνισε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και συγκρίνοντας με την Ηγουμενίτσα, αναφέρθηκε στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τα «πολλαπλά» οφέλη της σύμπραξης με τον ιδιώτη επενδυτή αναφέροντας ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα αυξήσει γενικότερα το τουριστικό ρεύμα, θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης, θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

«Παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, φτάνει στο τέλος και ένας τεράστιος αγώνας δρόμου που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια για να αποδοθούν σημαντικά τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τις ανάγκες της», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του, αναφερόμενος στην εκκρεμότητα που παραμένει: Την απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση, των χώρων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα, που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος