Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)

Με εκτενή αναφορά σε τοπικά ζητήματα ξεκίνησε την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)

Ο κ. Τσίπρας, έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα, όπου εκφώνησε πολιτική ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην μη απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένος στους ΟΤΑ της περιοχής.

Αναφέρθηκε στο κλείσιμο του τελευταίου τμήματος του ΤΕΙ της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδρυθεί Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας το οποίο η κυβέρνηση ΝΔ κατήργησε. Έκανε εκτενή αναφορά στις υποδομές υγείας, αλλά και στα έργα που ξεκίνησαν στο Νομό επί ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι αν υπάρχει μια μπουλντόζα, που να εκτελεί έργο κάπου στη Θεσπρωτία, αυτό σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και το κόστος παραγωγής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης κορόϊδεψε τους αγρότες» και σχολιάζοντας την ακρίβεια σημείωσε ότι ένα προϊόν φτάνει από το χωράφι στο ράφι, αυξημένο κατά 300%. Μίλησε για τις δυσκολίες των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αδυναμία χρηματοδότησης τους από το τραπεζικό σύστημα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «για να λάβουν δάνειο πρέπει να αποδείξουν ότι δεν τα χρειάζονται».

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε η μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό από την Ηγουμενίτσα σημειώνοντας πως, «αυτό που κατάφερε ο κ Μητσοτάκης ήταν η μεσαία τάξη, που δήθεν θα υποστήριζε, να την κάνει να ζει με κουπόνια. Κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, κουπόνια για να πληρώσει το ρεύμα… Κουπόνια για να πληρώσει τη βενζίνη… Όλη μας τη ζωή έχει γίνει ένα pass. Pass παντού αλλά πουθενά δεν πας… Ήρθε η ώρα να πούμε και στον κ. Μητσοτάκη ένα pass: Ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας», είπε ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)
Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες της Θεσπρωτίας πρώτη ευκαιρία και όχι δεύτερη, προκειμένου να κυβερνήσει με τα θέλω και όχι με τα πρέπει. «Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά πρώτη ευκαιρία. Να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τους αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία για να τρώει από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δις. Αν είχαμε εμείς αυτή την ευχέρεια, θα ήταν έτσι τα σχολεία, τα Νοσοκομεία;».

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών. «Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι ακόμα στη θέση της. Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη;», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Το θέμα είναι που έχει πάει αυτό το υλικό. Χιλιάδες gb, που βρίσκονται σήμερα; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα όσα είπε στο debate περί φυλακών. «Πώς θα λογοδοτήσουν οι υπόλογοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση;», ενώ ζήτησε «δικαιοσύνη παντού και στη δικαιοσύνη, η οποία ακόμα δεν έκανε τίποτα για το θέμα αυτό». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να ξεχαστεί».

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass» (video)

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες της μονοεδρικής Θεσπρωτίας, τους κάλεσε να αποφασίσουν αν τη Δευτέρα των εκλογών θέλουν να έχουν μια δημοκρατική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συμφερόντων.

O κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 7:30 μ.μ., σε προεκλογική συγκέντρωση, η οποία θα γίνει στο Κλειστό της Λιμνοπούλας.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος