Το ΤΕΕ και η Ένωση Ξενοδόχων συζήτησαν για ανάπτυξη και υποδομές

Η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας, που είχαν η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικούς Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Οι εκπρόσωποι των δυο φορέων αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις αναφορικά με την ενδυνάμωση της συνεργασίας με κοινό σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος.

Διαπιστώθηκε η μεγάλη άνοδος του τουριστικού προϊόντος του νομού και της Ηπείρου, η οποία είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της Εγνατίας και της Ιονίας Οδού.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννης Τσίγκρος υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού μιας περιοχής πρέπει να βασίζεται στο Τρίπτυχο, το οποίο αφορά τις Υποδομές, τους Πολεοδομικούς και Χωροταξικούς Σχεδιασμούς και τέλος την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, σε συνάρτηση με τη διαφύλλαξη του Περιβαλλοντικού αποθέματος της περιοχής».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων ενημερώθηκαν για τις θέσεις που έχει εκφράσει το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, για την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα της Ιονίας Οδού μέχρι την Κακαβιά και την Πρέβεζα, καθώς και για την ολοκλήρωση του Ε65.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος