Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας εντάχθηκε η παραδοσιακή παρασκευή κατραμιού, πρακτική που διατηρείται κυρίως στο Δίστρατο Κόνιτσας.
Η ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη να τονίζει τη σημασία της προστασίας και ανάδειξης της ζωντανής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η παραγωγή κατραμιού, γνωστή από την αρχαιότητα, συνδέεται με τη διαχείριση του δάσους και έχει χρήσεις σε φαρμακευτικά και παραδοσιακά προϊόντα. Σήμερα διασώζεται από λίγους τεχνίτες, κυρίως στην Ήπειρο, ενώ παραλλαγές της καταγράφονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
πηγή φωτογραφίας epirusgate.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος