Θεσπρωτικό Ελαιόλαδο: Το πιο Υγιεινό της Ηπείρου με Επιστημονική Σφραγίδα

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ελαιόλαδο της Θεσπρωτίας αναδείχθηκε ως το πιο υγιεινό στην Ήπειρο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιοφαινόλες.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Molecules, ανέλυσε 198 δείγματα από την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, με την τελευταία να ξεχωρίζει για τις ποικιλίες «Καλαμών» και «Μεσόκαρπη Θεσπρωτίας», οι οποίες παρουσίασαν συγκεντρώσεις βιοφαινολών άνω των 400 mg/kg. Αυτές οι ενώσεις προσδίδουν στο ελαιόλαδο αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου.

Ωστόσο, το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο, με τους ειδικούς να προτείνουν βελτιώσεις στον χρόνο συγκομιδής και τις συνθήκες ελαιοποίησης για την περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας του θεσπρωτικού ελαιόλαδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος