Θεσπρωτία: Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων αποκαλύπτεται

Μια προσπάθεια περίπου 20 ετών, αυτή της αποκατάστασης και ανάδειξης της αρχαίας πόλης και του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων, ολοκληρώνεται.

Την Τετάρτη το πρωί (29/6) η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε ειδική ημερίδα παρουσίασε στο κοινό, το έργο “Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης του Αρχαίου θεάτρου Γιτάνων – Α’ φάση” που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π Ήπειρος 2014 – 2020 με το ποσό του 1,4 εκ. ευρώ.

Θεσπρωτία: Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων αποκαλύπτεταιΟι αρχαιολόγοι και μηχανικοί του έργου παρουσίασαν τις εργασίες αποκατάστασης, τις μελέτες που εκπονήθηκαν αλλά και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν στο μνημείο. Έργα αποστράγγισης, δικτύων κοινής ωφέλειας αλλά και υποδομές πρόσβασης για ΑΜΕΑ καθιστούν την πρόσβαση στο Αρχαίο θέατρο ασφαλέστερη αλλά και προστατεύουν το μνημείο. Ταυτόχρονα έχει πλέον αποκατασταθεί το κεντρικό τμήμα του κοίλου του θεάτρου και έχει αποδοθεί για χρήση στο κοινό με σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζονται.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηπείρου Γεώργιος Θεοχάρης και ο Πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Θεσπρωτίας Γεώργιος Ντάνης, ενώ παρευρέθηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος