Θεσπρωτία: 60 κιλά υδροπονικής κάνναβης αποκάλυψε ο θάνατος του οδηγού

Ένας 56χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος εντοπίστηκε χθες νεκρός στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε πως ανάμεσα στο φορτίο του οχήματος, βρίσκονταν και τρία πακέτα που περιείχαν υδροπονική κάνναβη (skunk) περίπου 60 κιλών.

Ο οδηγός εντοπίστηκε νεκρός από άνδρες της τροχαίας, όταν βρήκαν το όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τη μηχανή του οχήματος αναμμένη. Τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ένας ακόμα ημεδαπός, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στο χώρο της καρότσας του φορτηγού.

Η έρευνα αποκάλυψε πως ανάμεσα στο φορτίο, καρότσια σούπερ μάρκετ, βρίσκονταν κρυμμένα και τα ναρκωτικά, τα οποία ο συλληφθείς προσπαθούσε να ανακτήσει.

Το φορτηγό όχημα έφερε βουλγάρικες πινακίδες, εταιρείας ελληνικών συμφερόντων και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ισπανία, με τελικό προορισμό την Αθήνα, μέσω Ιταλίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Την έρευνα και προανάκριση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) κατασχέθηκε χθες (31-10-2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (31-10-2022) μετά τα μεσάνυχτα, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και διαπίστωσαν ότι ημεδαπός που βρίσκονταν στη θέση του οδηγού είχε αποβιώσει.

Όπως εξακριβώθηκε, το φορτηγό εκτελούσε μεταφορά εμπορευμάτων από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αττική.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», εντοπίστηκαν κρυμμένα ανάμεσα στα εμπορεύματα τρία χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (54) αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους (58) κιλών και (906) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει μαζί με τον ημεδαπό συνεργό του και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους να παραβιάσουν την επένδυση του φορτηγού, με προφανή σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το φορτηγό, καθώς και το συνολικό  χρηματικό ποσό των -2.100- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος