Το ζήτημα της πανεπιστημιακής παρουσίας στην Ηγουμενίτσα συζητήθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την ανεξάρτητη σύμβουλο Μαγδαληνή Τάτση να υποστηρίζει ότι ΄«ενδεχόμενη απομάκρυνση του Πανεπιστημίου και επιστροφή της έκτασης στην ΕΤΑΔ θα αποτελούσε υποβάθμιση για την περιοχή».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης υπογράμμισε ότι απαιτείται η μετεγκατάσταση τουλάχιστον δύο τμημάτων, όπως το Παιδαγωγικό Δημοτικής και Νηπιαγωγών, ώστε να εδραιωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου και να υπάρξει όφελος για την τοπική κοινωνία, δηλώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης επισήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης του Ξενία ισχύει μέχρι το 2027 και δεν πρόκειται να παραταθεί, ενώ ανέφερε ότι η πρύτανης έχει αποκλείσει μεταφορά σχολών, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης τεχνικών σχολών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος