Συρρικνώνεται η παραγωγή γάλακτος στην Ήπειρο

Ο ένας στους δέκα κτηνοτρόφους, που ασχολούνται με την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος πανελλαδικά, έφυγε από το επάγγελμα, το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην Ήπειρο, αφού από τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, μέσα σε δυο χρόνια, από το 2020 έως το 2022, είχαμε αποχωρήσεις, πούλημα και σφάξιμο κοπαδιών και συνταξιοδοτήσεις, που μείωσαν τον κτηνοτροφικό πληθυσμό κατά 442 άτομα.

Το 2020 οι παραγωγοί –μονάδες- πρόβειου γάλακτος στην Ήπειρο ανέρχονταν σε 3.819 και το 2022 μειώθηκαν στους 3.377 ενώ οι ποσότητες γάλακτος μειώθηκαν περίπου κατά δέκα χιλιάδες τόνους.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην παραγωγή γίδινου γάλακτος όπου οι ποσότητες μειώθηκαν κατά 11.000 τόνους και κατά 94 οι παραγωγοί.

Συρρίκνωση καταγράφεται και στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος η οποία στη διετία 2020-2022 μειώθηκε κατά τρεις χιλιάδες τόνους ενώ μειώθηκαν και οι παραγωγικές μονάδες κατά 12, με το Νομό Ιωαννίνων να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος