Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στα Ιωάννινα βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας, με ανοιχτές πληγές.
Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η έλλειψη προόδου σε σημαντικά θέματα όπως η δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ, η δημιουργία ανεξάρτητης Υγειονομικής περιφέρειας, οι έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, και η επέκταση των ΤΕΠ.
Κατηγορείται η κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιταχύνουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Επίσης, επισημαίνεται η ανεπάρκεια προσωπικού, η υποστελέχωση των νοσοκομείων και η απουσία πρόβλεψης για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης λόγω της Covid-19.
Τέλος, καλείται η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της καταρρέουσας κατάστασης στη δημόσια υγεία στην Ήπειρο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος