Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Πρέβεζας και Λευκάδας για το νερό

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Πρέβεζας από τη μία πλευρά και Λευκάδας- Άκτιου- Βόνιτσας από την άλλη με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες διακοπές υδροδότησης που αποδίδονται σε σοβαρές βλάβες στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης των πηγών Αγίου Γεωργίου. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται και η  κλιμάκωση της αντιπαράθεσης οδήγησε σε νομικές κινήσεις και δυσκολία συνεννόησης. Η κατάσταση με το νερό παραμένει ευαίσθητη, κυρίως λόγω παλαιού δικτύου και τουριστικής πίεσης.

 Οι διακοπές νερού αυτό το διάστημα οφείλονται σε αναγκαίες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, με πιθανές  νέες διακοπές υδροδότησης.

Στο μεταξύ, τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουν όλα τα έργα του μεγάλου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, συμπεριλαμβανομένης και την αντικατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού, καθώς η διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων επανέλαβαν στελέχη της Κυβέρνησης που συμμετείχαν στη διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος