Συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στη διαμάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

“Η κατάθεση της τροπολογίας για το ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορούσε τη σύμβαση παραχώρησης στην ΤΕΡΝΑ του καζίνο Ελληνικού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου και η ψήφισή της την επομένη κι ενώ την ίδια ημέρα κατατέθηκε νομοσχέδιο (Υπ, Εσωτερικών) με αντικείμενο τους ΦΟΔΣΑ, είναι θέμα ηθικής τάξης για την Περιφέρεια Ηπείρου”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Σταύρου Καλογιάννη.

«Δεν έχω τίποτε μαζί του, αλλά διαφωνώ πλήρως με τις δηλώσεις του. Σε εκδήλωση στο Γρεβενίτι, μου είπε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής δεν ήξερε τίποτε για την τροπολογία, του απάντησα ότι το δέχομαι. Εγώ δεν έχω εμμονές, αγωνίζομαι για να μη πληρώσουν επί πλέον χρήματα οι δημότες. Όταν βρήκαμε ότι υπάρχουν θέματα με  το υπόλειμμα που παράγεται από το Εργοστάσιο, στις 24 Ιουνίου στείλαμε έγγραφο σε όλους τους Δήμους και ακολούθησε η τροπολογία. Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν διαχείριση με έλεγχο. Είχα ζητήσει από καιρό επίσης την απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όλα αυτά που έχουν συσσωρευτεί μη νομίζετε ότι είναι ωραίο να τα διαχειριζόμαστε και να αγωνιζόμαστε στην Αθήνα για το εργοστάσιο που είναι και το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει κάνει για αλλαγή του Διοικητικού μοντέλου του ΦΟΔΣΑ, όπως ισχύει και σε άλλες Περιφέρειες. Συγκεκριμένα να υπάρχει ένα επταμελές Δ.Σ. στο οποίο τα τέσσερα μέλη να προέρχονται από τους Δήμους και τα τρία από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία όπως είπε, δεν μπορεί ένα έργο που έκανε με αίμα η Περιφέρεια, να θέλουν κάποιοι να το δουλέψουν χωρίς να ξέρουν, τι τους γίνεται και αυτό φαίνεται από ενέργειές τους που δεν ήταν εμπεριστατωμένες και δεν ήξεραν πως δημοπρατούσαν κάποια πράγματα.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μην είναι πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων (ή εκπρόσωπός του), όταν ο Δήμος παράγει περισσότερα από το 50% των απορριμμάτων.

«Έγιναν λάθος χειρισμοί, που εμένα με πίκραναν πολύ γιατί είναι σα να σου λένε, μην αγωνίζεσαι για το σωστό», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος