Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφ. Εθνικής Αμύνης και την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων για τα Ιωάννινα

Τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, σχετιζόμενα με τον νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών και της δημιουργίας του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι, με στόχο την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του Υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του Δήμαρχου, κ. Θ. Μπέγκα.   

Από την άλλη πλευρά και όσον αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στο Καλπάκι, που θα υπογράψουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έγινε γνωστό πως από 15/4/2024, το τελικό σχέδιο του τέθηκε υπόψιν του Υπουργείου και αναμένεται σύντομα η οριστική του κατάρτιση.

Ο κ. Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Ι. Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση και ζήτησε οι διαδικασίες της ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων αυτών να προχωρήσουν με ρυθμούς αποτελεσματικούς και σε πνεύμα συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε επίσης σήμερα στο γραφείο του την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, που διευθύνει τη συστηματική ανασκαφή στο Βουλευτήριο της Δωδώνης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας. Την ανασκαφή αυτή ως γνωστόν χρηματοδοτεί η Βουλή των Ελλήνων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφ. Εθνικής Αμύνης και την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων για τα Ιωάννινα

Η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε τον κ. Κ. Τασούλα για τις μέχρι τώρα εργασίες, για τις νέες εργασίες διαμόρφωσης στη στοά του κτηρίου, για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής προμελέτης, σχετικά με την αναστήλωση του Βουλευτηρίου και τις ψηφιακές αναπαραστάσεις του σημαντικού και εμβληματικού αυτού μνημείου του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφ. Εθνικής Αμύνης και την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων για τα Ιωάννινα
Ψηφιακή αναπαράσταστη του Βουλευτηρίου της Αρχαίας Δωδώνης

Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου και την ερευνητική ομάδα και παρέσχε τη διαβεβαίωση πως η Βουλή θα συνεχίσει τη συνδρομή της, ώστε σύντομα χάρη στη μερική αναστήλωση του κτηρίου και τη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου να μπορεί να γίνει κατανοητή και στους επισκέπτες η αρχική λειτουργία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος