Συναντήσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου για πολιτιστικά έργα και τις ζημιές από τον σεισμό

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη και στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα, συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με αντικείμενο τα εν εξελίξει έργα σε μνημεία πολιτισμού, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν από πρόσφατους σεισμούς.

Για τα θρησκευτικά μνημεία που υπέστησαν φθορές, έγινε αρχική εκτίμηση της κατάστασης και εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης των διαδικασιών καταγραφής, μελετών και εξασφάλισης χρηματοδότησης για τη στερέωσή τους.

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους, επιβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια Υπουργείου και Περιφέρειας ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος